Clear Spacer

  Prima pagina  

 

Clear Spacer
Clear Spacer
Clear Spacer

    

   

                PRIMARIA COMUNEI

 

              CONDUCEREA

    

Burcea Florentin                     primar              

Ivănuș Mioara                          viceprimar  

Oancea Marius                          secretar

 

             

Aparatul de specialitate al primarului Comunei Bujoreni,

 

Dragomir Marian     Consilier ๎n compartimentul Registrul Agricol

Popescu Adrian       Consilier ๎n compatimentul Asistență Socială

Alexe Dănuț Nicolae         Consilier ๎n compartimnetul Financiar

                                          Contabil-Impozite și taxe.

Pelin Alexandrina          Referent ๎n compartimnetul Financiar

                                       Contabil-Impozite și taxe.

Argeșeanu Mihai           Șef Serviciu Voluntar Situații de Urgență

 

                 


 GEOGRAFIE SI HIDROGRAFIE

Judetul Teleorman se gaseste in sudul tarii,  la 43ฐ 37’ 07” latitudine nordica. Dunarea este granita sudica a judetului de-a lungul a 90 km, fiind in acelasi timp si granita statala cu Bulgaria. Vecinii Teleormanului sunt judetele: Olt la vest, Arges in nord-vest, Dambovita in nord-est, Giurgiu in est si statul Bulgaria la sud. Teleormanul este un judet cu suprafata medie (5.790 kmp - reprezentand 2,4% din suprafata totala a Romaniei - locul 19 din punct de vedere al suprafetei) si este alcatuit din 85 % teren agricol, 5% paduri, 4% apa, 6% constructii si drumuri.

 

 

       In judet exista 3 municipii (Alexandria-resedinta judetului, Turnu Magurele, Rosiorii de Vede), 2 orase ( Zimnicea si Videle) si 92 de comune cu peste 230 de sate. Populatia totala este de 473.199 locuitori (2,1% din populatia totala a tarii). Populatia, la sfarsitul lui 1996, numara 195.000 locuitori, iar populatia rurala 310.114 locuitori.

Clima are un caracter continental cu veri calduroase, precipitatii moderate, in special sub forma de averse, si cu viscole in timpul iernii. Radiatia solara variaza intre 125 si 127 kcal/cmp/an. Temperatura medie anuala este de 11,5ฐ Celsius si media anula a precipitatiilor este de 530 mm/mp. Relieful este caracterizat de doua grupe dominante: campia si lunca fluviului Dunarea.

       Cea mai inalta altitudine este de 170 m, in partea nordica a judetului. Zona campiei este altcatuita din patru parti: Burdea, Boianu, Burnas si Lunca Dunarii. Reteaua hidrografica include Dunarea si afluentii sai importanti:Oltul, Urlui, Calmatui si Vedea. In zona nord-estica a judetului este udata de apele raurilor Dimbovnic, Glavacioc si Cilnistea, afluenti ai Neajlovului, toate avand un debit de 1-2 mc/s.

        Judetul este traversat de raul Vedea cu un debit anual de 5,5 mc/s.

Comuna Bujoreni este situata in partea estica a judetul, pe malul stang al paraului Calnistea la distante medii fata de resedintele judetene invecinate:- 30 km de Alexandria, 50 km de Giurgiu, 55 km de Bucuresti. Principala cale de acces care traverseaza comuna de la SV la NE este  DN6

 

         DATE GENERALE

 

      Comuna  Bujoreni judet Teleorman , este situata la marginea de est a judetului Teleorman  pe drumul European E 70  si este compusa din satele Bujoreni si Prunaru .Aceste sate   sant dispuse  de-a lungul drumului  european  mentionat .

        La hotarul din partea de sud a comunei  este strabatuta de raul Calnistea , zona ce a fost la originea vetrelor de sat infiintate in secolul XVII-XVIII

        Clima  se incadreaza in caracteristicile zonei cu temperaturi ce ajung vara  la 20-40  grade C si iarna 0-20 grade C.

        Populatia localitatii Bujoreni  este de 1289 locuitori , suprafata totala este de 3648 ha , din care  intravilan 300  ha.

        Pe raza localitatii Bujoreni sant doua scoli, daua gradinite ,.

        Activitatile specifice zonei – agricultura si cresterea animalelor

        Obiective turistice : Monumente Istorice ‘’Sarja de la Prunaru 1917’’ , Biserica din Lemn  de la Bujoreni , construita in anul 1711,Biserica ‘’ Duminica tuturor  sfintilor  ‘’ datata din anul 1825,Balti de pescuit si agrement ,paduri si ape..

        Evenimente  locale :  Comemorarea  zilei Eroilor cazuti  in sarja de la Prunaru,Praznicul Bisericii ‘’Sf.Paraschieva ‘’ Bujoreni la 14 octombrie .

        Proiecte de investitii:alimentare cu apa , canalizare,modernizare drumuri comunale , amenajare Baza Sportiva , modernizare scolisi Camin Cultural, amenajari bazine piscicole

 


         ALBUM FOTOGRAFIC

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Quick Links
clear spacer clear spacer clear spacer
clear spacer

Hotarari ale consiliului local

Dispozitii ale primarului

Rapoarte

clear spacer
     
clear spacer

 clear spacer

clear spacer